Het klikte nooit bij Anderlecht: Ze werden ineens gedwongen om samen te werken

Het klikte nooit bij Anderlecht: "Ze werden ineens gedwongen om samen te werken"

17-12-2018 20:34
6

Het huwelijk tussen Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck was gedoemd om te mislukken. Hoewel ze het in de buitenwereld anders lieten uitschijnen, werkte het volgens Peter Vandenbempt gewoon niet.

"Toen ze nog vanaf een afstand naar elkaar keken, hadden ze al geen hoge dunk van elkaar", vertelde de analist van Sporza. "Ze lieten zich in besloten kring vaak minachtend uit over elkaar, maar door de verkoop van Anderlecht werden ze ineens dan toch gedwongen om samen te werken. Ik denk dat die torenhoge afkoopsom bij een ontslag van Vanhaezebrouck ook wel zijn rol gespeeld heeft in het veel langer aan boord houden dan gebruikelijk voor een trainer van Anderlecht.

"Marc Coucke heeft natuurlijk ook wel rekening hield met de verzachtende omstandigheden die er waren, met een mislukte transferperiode zoals Coucke dat zelf aangegeven heeft en de vele omwentelingen bij de club. Maar we weten allemaal dat zo'n gedwongen huwelijk alleen stand kan houden met goeie resultaten en successen. En zoals we weten was dat hier niet het geval."