Anderlecht moet snel zijn voor Bosz: 'Duitse club neemt contact op'

Anderlecht moet snel zijn voor Bosz: 'Duitse club neemt contact op'

17-12-2018 16:45
12

Peter Bosz wordt door de bookmakers naar voor geschoven als één van de favorieten om de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Bosz is echter opnieuw - of nog steeds - in beeld bij Bayer Leverkusen. Een vertrek van trainer Heiko Herrlich hangt in de lucht bij de huidige nummer elf van de Bundesliga, weet Kicker. De clubloze Bosz is een kandidaat om hem op te volgen. 

Voor zijn aanstelling bij Borussia Dortmund, in de zomer van 2017, was Bosz óók al in beeld bij Die Werkself. Leverkusen koos destijds voor Herrlich. Na een aardig eerste jaar gaat het in 2018/19 erg slecht met de club. Plaatsing voor de Champions League was het doel, maar Leverkusen verloor al zeven keer en staat momenteel op de elfde plek, slechts vier punten boven de degradatiestreep. 

Kicker schrijft maandag dat het lot van Herrlicht na de nederlaag bij Eintracht Frankfurt (2-1) aan een zijden draadje hangt. Volgens het Duitse medium is er inmiddels contact gelegd met Bosz. Er zouden al gesprekken zijn gevoerd. Ook Marco Rose is in beeld. De Duitse oefenmeester staat momenteel aan het roer bij Red Bull Salzburg, de tegenstander van Club Brugge in de Europa League.

Bosz (55) werd eind 2017 ontslagen door Dortmund. Sindsdien zit de oud-trainer van onder meer Ajax en Vitesse zonder club. Na het ontslag van Vanhaezebrouck wordt Bosz nadrukkelijk genoemd als dé opvolger. Anderlecht zal echter snel moeten zijn wil het de Nederlander aanstellen als nieuwe hoofdtrainer.

Lees ook: Wat na Vanhaezebrouck? Negen mogelijke opvolgers als trainer van Anderlecht