Wat nu voor ontslagen Vanhaezebrouck? “Daar is hij aan toe”

Wat nu voor ontslagen Vanhaezebrouck? “Daar is hij aan toe”

17-12-2018 15:28
9

Hein Vanhaezebrouck werd na de verloren wedstrijd tegen Cercle Brugge (2-1) ontslagen bij RSC Anderlecht. Hoe ziet de toekomst er nu uit voor oefenmeester? Analist Peter Vandenbempt geeft zijn mening tegenover Sporza.

De reputatie van de coach heeft een steek gekregen. “Dit is anders dan in Gent. Daar was het het einde van een cyclus en een natuurlijk proces. Maar door deze passage bij Anderlecht heeft zijn reputatie van succestrainer - want nationaal en internationaal had hij die gekregen na zijn fantastische periode bij AA Gent - een knauw gekregen. Je bent als trainer maar zo goed als je laatste prestaties.”

Vandenbempt denkt dat Vanhaezebrouck toe is aan rust. “Hij is een trainer die polariseert door zijn lef en zelfverzekerde attitude. En zo gaat het in het voetbal: als je wint, ben je een trainer met een duidelijke visie, maar als je verliest is diezelfde trainer gewoon een koppigaard die halsstarrig vasthoudt aan zijn ideeën. Zo werkt dat. Ik denk dat Vanhaezebrouck na een zeer slopend jaar toe is aan wat rust en herbronnen. Nu denk ik in zijn plaats en dat heeft hij niet graag, maar ik zeg het toch.”