'Het verhaal van Vermaelen bij Barcelona is afgelopen'

'Het verhaal van Vermaelen bij Barcelona is afgelopen'

18-12-2018 08:45 Laatste update: 17-12-2018 15:47
16

Thomas Vermaelen en blessures zullen altijd met elkaar verbonden zijn. De verdediger van FC Barcelona mocht tegen Levante (0-5) nog eens in de basis beginnen, maar werd in de tweede helft gewisseld.

Artur kwam in de 52e minuut in de plaats van de Rode Duivel. FC Barcelona komt met een officieel statement naar buiten waarin wordt gecommuniceerd dat de centrale verdediger een spierscheur heeft in zijn rechterkuit.

Vermaelen zal ongeveer een maand out zijn. De Rode Duivel komt dit jaar aldus niet meer in actie voor de Catalanen. Vermaelen kampt al bijna heel zijn carrière met blessures. In het verleden was de verdediger onder meer actief voor Arsenal en Ajax.

Amper wedstrijden
Ook dit seizoen kent Vermaelen weer veel pech. De Rode Duivel speelde amper drie competitiewedstrijden voor Barcelona. Ook kwam hij één keer in de beker en tweemaal in de Champions League in actie.

Update 18/12, 08.45: De komende weken zal Vermaelen dus niet meer in actie komen voor FC Barcelona. Daarna begint hij aan zijn 'afscheidstournee' bij Barça. Volgens Het Laatste Nieuws gaat Barcelona het aflopende contract van Vermaelen niet verlengen. Mogelijk keert de Rode Duivel terug naar de Premier League.