L'Avenir en voetbalwereld in shock na overlijden journalist Jean Derycke (42)

L'Avenir en voetbalwereld in shock na overlijden journalist Jean Derycke (42)

17-12-2018 14:20

De Franstalige krant L'Avenir is in diep rouw door het plotseling overlijden van haar ervaren sportjournalist Jean Derycke (42). L'Avenir bracht het trieste nieuws maandag naar buiten

''Jean Derycke stierf gisteravond (zondag, nvdr) onverwachts in zijn huis te Haillot. Voor zijn collega's op de sportafdeling is het een grote klap, een onbeschrijfelijk gevoel van diepe droefheid.'' Derycke begon zijn journalistieke carrière eind jaren negentig in Charleroi en werkte sinds 2002 op de sportredactie (nationaal) van L'Avenir.

Derycke volgde Sporting Charleroi en wordt geroemd om zijn 'onvergelijkbare pen evenals zijn kennis van de subtiliteiten van voetbal'. Hij bracht onlangs nog een boek uit over Charleroi-trainer Felice Mazzu, die hij enkele jaren nauwlettend van dichtbij volgde. Derycke was als verslaggever van de Rode Duivels ook aanwezig op het WK 2014 en het EK van 2016. De gewaardeerde journalist laat een vrouw en vier kinderen achter.

In de voetbalwereld is het nieuws eveneens hard aangekomen. Zo spraken de Belgische Voetbalbond en Anderlecht al hun condoleances uit aan alle familie en vrienden.