Lukaku blijft mikpunt van kritiek: Bijlange niet goed genoeg

Lukaku blijft mikpunt van kritiek: "Bijlange niet goed genoeg"

17-12-2018 14:16
1

Man Utd blijft het dit seizoen bijzonder moeilijk hebben. Het verloor met 3-1 van Liverpool en lijkt op weg naar een seizoen zonder prijzen. Ook Romelu Lukaku kan de Engelse ploeg geen plezier bezorgen. Hij krijgt in de Engelse media ook flink wat kritiek.

"De problemen van Lukaku tonen aan wat volgens mij op Old Trafford fout gaat", gaf analist Alan Shearer aan bij Match of The Day. "Behalve David De Gea is er denk ik geen enkele speler die nog maar in de buurt van zijn potentieel speelt. Ik keek vandaag naar de prestaties van Lukaku en het was bijlange na niet goed genoeg", citeert Het Nieuwsblad de Engelsman.

Lukaku had het moeilijk tegen de Liverpool-verdediging. "Na twee minuten won Virgil van Dijk een duel van Romelu Lukaku - tot groot jolijt van de fans op Anfield - en vanaf dan liep het mis. Van Dijk en Lovren pestten hem een ganse middag, maar iemand die zo groot en sterk is als Lukaku kan niet worden gepest. Hij werd misschien overklast maar mag zich daar niet zomaar bij neerleggen. Want net dan heeft United een sterk speerpunt nodig."

Niet alleen Lukaku
De ex-voetballer gaf echter niet alleen de schuld aan Lukaku. "Toegegeven, de ballen die hij krijgt zijn op zijn best ‘gemiddeld’. Hij weet niet of hij nu naar de bal moet komen of diep moet gaan. Hij begint zich daarom te verstoppen, hij wil niet betrokken worden bij het spel omdat hij niet krijgt wat hij wil."

Ook de cijfers tonen aan dat Lukaku het moeilijk heeft. Vorig seizoen scoorde Lukaku 27 keer voor Man Utd. Dit seizoen zit de Rode Duivel in alle competities maar aan zes doelpunten.