Onder de loep: Club Brugge treft tegenstander die dit seizoen nog niet(!) verloor

Onder de loep: Club Brugge treft tegenstander die dit seizoen nog niet(!) verloor

17-12-2018 14:00 Laatste update: 14:14
11

Club Brugge zal het in de volgende ronde van de Europa League opnemen tegen Red Bull Salzburg. Geen ronkende naam, maar de Oostenrijkers zijn zeker niet te onderschatten.

Met Red Bull Salzburg krijgt Club Brugge een vrij onbekende ploeg als tegenstander. Toch zit er héél wat talent bij Salzburg. Zo heeft het met Diadie Samassékou een middenvelder rondlopen die door zowat elke topploeg in Europa gevolgd wordt.

Toch is er een klein beetje 'goed' nieuws, want de wedstrijden tegen Club Brugge komen voor Amadou Haidara waarschijnlijk te vroeg. De sterkhouder heeft een blessure en zou pas begin april terug fit geraken. Met Munas Dabbur (twintig doelpunten in dertig wedstrijden), Stefan Lainer en Zlatko Junuzovic loopt er toch wat ervaring rond bij de Oostenrijkers.

Sterke resultaten
En die ervaring heeft dit seizoen al geholpen. In de Europa League is het namelijk ongeslagen(!) uit de groepsfase gekomen. Het won zes van de zes(!) wedstrijden in een groep met Celtic, RB Leipzig en Rosenborg. Een oneteamshow in de Europa League, maar ook in de competitie. Na achttien competitiewedstrijden telt het al 48 punten dit seizoen. Het verloor nog geen enkele keer in de competitie én in Europa.

Ook vorig seizoen deed RB Salzburg het bijzonder goed. Het won uiteraard de competitie én kon overtuigen in de Europa League. De ploeg van het drankenmerk Red Bull haalde de halve finales alvorens uitgeschakeld te worden door Olympique Marseille. Dat belooft voor Ivan Leko en zijn jongens.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen grote naam, maar ook niet te onderschatten. @fcredbullsalzburg is de tegenstander van @clubbrugge!

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Blauw-Zwart vecht voor een plaats in de 1/8ste finale op 14 en 21 februari. De eerste wedstrijd zal in het eigen Jan Breydelstadion gespeeld worden, daarna trekken de Bruggelingen naar Oostenrijk voor de confrontatie tegen de ploeg uit Salzburg.