Dat toont aan dat er bij Club Brugge aan Leko wordt getwijfeld

"Dat toont aan dat er bij Club Brugge aan Leko wordt getwijfeld"

17-12-2018 12:45
9

Ivan Leko heeft met 10 op 30 niet bepaald een geweldige reeks achter de rug. Bovendien leeft de Kroaat in onzekerheid, want zijn contract is nog niet verlengd. Volgens Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine is dat een moeilijke situatie.

"Het uitblijven van dat nieuwe contract toont dat er aan hem getwijfeld wordt, ondanks het behalen van die landstitel", vertelt Sys. "Club Brugge gaat door een slechte periode, dat kun je niet ontkennen. Met tien punten op dertig in de jongste tien competitiewedstrijden. Akkoord, er werd in de Champions League wel gewonnen van Monaco en knap zes punten behaald, maar die Europese campagne mag geen excuus zijn om zo zwak te presteren in de eigen competitie."

Sys geeft het bestuur echter gelijk. "Dat het bestuur in die omstandigheden nog even afwacht, vind ik niet onlogisch. Ik vind het eerder verbazend dat Leko zich daarover verbaast. Trainers moeten zulke situaties toch zelf ook kunnen inschatten. Ik begrijp dat hij werkzekerheid zoekt en misschien vreest hij dat het zijn autoriteit voor de groep aantast, maar je moet het standpunt van de werkgever ook kunnen begrijpen."