Niet iedereen kiest voor Vanaken: 'Gouden Schoen zit bij Genk'

Niet iedereen kiest voor Vanaken: 'Gouden Schoen zit bij Genk'

17-12-2018 11:30
24

Club Brugge heeft met 10 op 30 niet bepaald een sterke reeks neergezet. Volgens François Colin van De Witte Duivel is Hans Vanaken de Gouden Schoen zelfs aan het verliezen aan de sleutelspelers van Racing Genk.

Colin ziet dat Ivan Leko dringend iets moet doen. "Het jongste rapport van Ivan Leko (tien op dertig) oogt niet veel beter dan dit van Vanhaezebrouck bij Anderlecht. De landskampioen bleef in het Guldensporenstadion na een bedenkelijke partij op 0-0 steken. Leko staat niet ter discussie in Jan Breydel en scoorde Europees letterlijk en figuurlijk punten, maar het is misschien toch geen toeval dat een contractverlenging uitblijft."

Vanaken is de exponent van dat matige spel. "In Kortrijk werd Hans Vanaken door Leko naar de kant gehaald en dat was geen onterechte beslissing. De ex-speler van Lommel wordt alom naar voor geschoven als de nieuwe Gouden Schoen, maar dat kunnen toch alleen mensen zijn die denken dat het land ophoudt op de rechteroever van de Schelde. 2018 is het jaar van Racing Genk en niemand anders. De drie koningen kwamen uit het oosten: Trossard, Malinovsky en Pozuelo.