Racing Genk is de fiere leider, maar: Dat moet zuur smaken voor hen

Racing Genk is de fiere leider, maar: "Dat moet zuur smaken voor hen"

17-12-2018 11:00
3

Racing Genk is momenteel heer en meester in de Belgische competitie. Het staat nu zeven punten los, maar de leider krijgt vaak een klap aan het begin van de Play-Offs.

Volgens Marc Hendrikx zal Racing Genk geen uitzondering zijn op die regel. "KRC Genk blijft het fantastisch doen. Een van de weinige keren dat het optimaal kon profiteren van de uitschuivers van de concurrentie. Alleen blijf ik op zo een moment denken aan de halvering van de punten en dat moet zuur smaken voor Genk. Want het moment gaat komen dat die voorsprong gehalveerd wordt", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Mentaal kan dat hard zijn voor een club. "Ze hebben er nochtans even hard voor gebikkeld, maar de helft zal gewoon in rook opgaan. Ik heb daar nog altijd een probleem mee, daar zou toch iets aan gedaan moeten worden. Waarom niet gewoon de punten behouden en Play-Offs afwerken? Dat is veel eerlijker."

Toch kunnen de 'halve' punten op termijn het verschil maken. "Anderzijds weet ik ook dat elk anderhalf punt bijdraagt tot een eventuele titel. Die heb je ook nodig. En de prestatie die Genk levert op het terrein blijft ook even knap."