JPL Flop Speeldag 19: Exit Vanhaezebrouck en het eiland van Wesley

JPL Flop Speeldag 19: Exit Vanhaezebrouck en het eiland van Wesley

17-12-2018 10:30
2

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Daarbij kijken we deze keer natuurlijk vooral naar Anderlecht.

Exit Vanhaezebrouck
Hein Vanhaezebrouck is geen coach meer van Anderlecht. Echt helemaal uit het niets kwam dat niet, want hij haalde historisch slechte cijfers met de recordkampioen. De 2-1 nederlaag op het veld van Cercle Brugge was de druppel, maar eigenlijk heeft Vanhaezebrouck nooit echt vat gekregen op het team.

Vanhaezebrouck was de droomcoach van Herman Van Holsbeeck, niet van het nieuwe bestuur. Dat kwam regelmatig in aanvaring met Vanhaezebrouck, maar zijn riante opstapclausule was een stok achter de deur. Een vroege bekeruitschakeling, een slechte Europese campagne en zes competitienederlagen later haalt Anderlecht toch de portefeuille boven. Kroniek van een aangekondigde dood?

Weinig verschil bij KAA Gent
Dat een trainerswissel niet altijd zaligmakend is, wordt dan weer bewezen in Gent. De resultaten onder het bewind van nieuwe coach Jess Thorup zijn niet beter, het spelniveau ook niet. We zien hetzelfde als voor de trainerswissel: aardig veldspel, maar te weinig klasse voorin.

Nu Vanderhaeghe een uitstekende start heeft gemaakt bij KV Kortrijk, lijkt het duidelijk dat hij niet meteen het probleem was. De schuld ligt vooral bij manager Michel Louwagie, die een matige kern heeft samengesteld die al snel de voeling met de top verloor. Play-Off 1 halen wordt geen sinecure.

Het systeem van Leko
Wesley Moraes scoorde afgelopen weekend weer niet voor Club Brugge. Het is al van 30 oktober geleden dat de Braziliaanse aanvaller nog eens de netten vond. De vraag is echter of dat wel zijn schuld is.

Dat Wesley matig speelt staat buiten kijf, maar waar is de steun in zijn rug? Vorig seizoen blonk hij uit met een spurter als Abdoulay Diaby naast zich. Dat type heeft Club nu niet, maar Siebe Schrijvers maakte vorderingen als tweede spits voor hij van het toneel verdween. Nu gaat Leko uit van een versterkt viermansmiddenveld, waardoor Wesley op een eiland staat.