Leko ziet duo topper tegen Antwerp missen, Vormer relativeert: Dat moet kunnen

Leko ziet duo topper tegen Antwerp missen, Vormer relativeert: "Dat moet kunnen"

17-12-2018 10:18 Laatste update: 10:36
6

Club Brugge staat volgende week voor een belangrijke partij. Blauw-Zwart ontvangt in eigen huis Antwerp FC, een clash tussen de nummers twee en drie in de stand. Al komt de thuisploeg wel gehavend aan de aftrap.

Zo zullen Stefano Denswil en Ruud Vormer niet van de partij zijn. De twee Nederlanders pakten tegen KV Kortrijk hun vijfde gele kaart, waardoor ze een gele schorsingsdag moeten uitzitten. "Twee spelers die we moeilijk kunnen missen. Ruud was ook aan het groeien naar zijn vorm van vorig seizoen", beseft Ivan Leko bij Het Nieuwsblad.

2018 in stijl afsluiten
Vormer maakt zich echter geen zorgen over zijn eigen afwezigheid. "Zonder ons moeten ze het ook kunnen", aldus de Brugse kapitein. De Nederlander hoopt dat zijn team het jaar in schoonheid kan beëindigen. "Vooraf hadden we gehoopt op 9 op 9. Dat kan al niet meer, maar die laatste twee wedstrijden moeten we nu wel nog winnen."

De balans oogt de laatste weken vrij mager, maar Vormer beseft dat het belangrijkste deel van het seizoen er nog aankomt. "10 op 30 en 4 op 15: natuurlijk is dat te weinig voor Club. Maar beter nu een dip dan op het einde van het seizoen."