VP 11 Van De Week Speeldag 19: Kleintjes worden plots de groten

VP 11 Van De Week Speeldag 19: Kleintjes worden plots de groten

17-12-2018 10:00

Ook op Speeldag 19 viel er weer heel wat te beleven op de Belgische velden. Opvallend genoeg waren er vooral de clubs uit de rechterkolom die uitblonken. Van de G5 konden enkel Racing Genk en Standard winnen.

Verdediging met één tegengoal
In doel kiezen we voor Hendrik Van Crombrugge, die zijn netten schoon hield tegen Moeskroen. Hij werd bestookt door de Henegouwers, maar kon met enkele belangrijke reddingen de zege veiligstellen.

Op de backs gaan we voor Isaac Koné van Cercle Brugge en Bambo Diaby van Lokeren. Beide backs hielden zich uitstekend staande in moeilijke wedstrijden. Centraal zagen we Gary Kagelmacher uitblinken bij KV Kortrijk. Aleksandar Vukotic, met 2.02m de grootste speler uit onze competitie, bewees bij Waasland-Beveren dat hij in de lucht onklopbaar is.

Derde Hazard staat op
Eden en Thorgan Hazard spelen al in topcompetities, maar bij Cercle Brugge bewijst ook Kylian Hazard stilaan zijn talent. Hij zette dat kracht bij met een topprestatie én een doelpunt tegen Anderlecht. Ruslan Malinovsky is vaste klant in deze rubriek en pakte uit met een zoveelste heerlijke goal. Louis Verstraete, doelpuntenmaker bij Waasland-Beveren, zorgt voor het evenwicht.

Dodelijk trio
Ally Samatta maakte zijn twaalfde van het seizoen voor Racing Genk en is dus topschutter. Verder zagen we dat Mehdi Carcela het voetballen toch niet verleerd is: hij knalde als vanouds bij Standard en bezegelde het lot van Zulte Waregem met twee goals. Victor Osimhen verzette bergen werk tegen KAA Gent en werd beloond met een belangrijk doelpunt.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heel wat topclubs gingen de voorbije speeldag onderuit in de JPL. Dat zorgt dan ook voor dit elftal van de week! #krcgenk #charleroi #eupen #kvkortrijk #hazard #standard

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op