Barcelona haalt uit bij Levante mét Vermaelen in de basis: Messi schittert

Barcelona haalt uit bij Levante mét Vermaelen in de basis: Messi schittert

Gepubliceerd: zondag 16 december 2018 om 22:35zo 16-12-2018 om 22:35

Laatste update: zondag 16 december 2018 om 22:38zo 16-12-2018 om 22:38

FC Barcelona blijft doorrazen in de Primera Division. Door een 0-5 overwinning op Levante is de club weer koploper van Spanje. Lionel Messi was de grote man met drie treffers en twee assists. Thomas Vermaelen stond in de basis bij de Catalanen en werd na rust vervangen door Artur.

Het duurde even voordat Barcelona op stoom kwam. Na enkele speldenprikjes van Levante en onsuccesvolle aanvallen van Barcelona, kwamen de Catalanen na ruim een half uur toch op voorsprong. Messi hield drie Levante-spelers bezig en gaf vervolgens voor op Luís Suarez, die 0-1 maakte. Nog voor rust maakte Messi zelf de 0-2. 

Vlak na de rust besliste Messi de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond. Barcelona onderschepte de bal op eigen helft en counterde zich vervolgens naar de 0-3. De wedstrijd was allang niet spannend meer en voor Levante was het vooral zaak om de schade beperkt te houden. Na de derde treffer van Messi leek Barcelona op weg naar een monsterscore. Een totale vernedering bleef Levante bespaard, al maakte Gerard Piqué er op aangeven van Messi wel nog 0-5 van.

Barcelona speelde de wedstrijd zakelijk uit en heeft weer een voorsprong van drie punten op Sevilla en Atlético Madrid. Real Madrid staat vierde met 29 punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws