Standard speelt Zulte Waregem van de mat en sluit aan bij top zes

16-12-2018 21:48

Standard Luik heeft in eigen huis met 4-1 gewonnen van Zulte Waregem. Door de overwinning springt Standard over KAA Gent naar de zevende plek in het klassement.

Na tien minuten was het al raak voor de thuisploeg. Mehdi Carcela verraste doelman Bossut in zijn korte hoek en de 1-0 stond op het bord. Standard was duidelijk baas en voor rust werd het ook verdiend 2-0. Weer Carcela zorgde met een vrije trap voor de dubbele voorsprong.

Na rust leek Zulte Waregem beter in de wedstrijd te komen, maar dan stond plots de 3-0 op het scorebord. Vanheusden brak een counter af, waarna Marin een gemeten voorzet op de slof van Emond schilderde. Twintig minuten voor tijd kreeg Standard een strafschop. Emond legde zijn tweede van de avond binnen.

Een paar minuten later kreeg Baudry nog een tweede gele kaart en Zulte moest nog twintig minuten met tien man verder. Twee minuten voor tijd kreeg Zulte nog een penalty na tussenkomen van de VAR. Een handsbal van Lestienne was het oordeel.

De Fauw probeerde een panenka, maar doelman Ochoa kon redden. Ook de rebound werd gestopt, maar op een derde schot van Soisalo had de Mexicaan geen antwoord. De eindstand bleef bij 4-1 en zo sluit Standard terug aan bij de top zes in het klassement.