Racing Genk verstevigt zijn leidersplaats na makkelijke overwinning

16-12-2018 19:42
8

Racing Genk staat zeven punten los in het klassement. Tegen KV Oostende kwam het zelden in de problemen en won het met 2-0.

KV Oostende kreeg meteen een grote doelkans, maar Bataille zag zijn schot nog afwijken op Dewaest. Daarna waren er alleen maar kansen voor de thuisploeg te noteren. Pozuelo en Samatta stuitten nog op doelman Ondoa, maar Malinovsky kon toch scoren met een heerlijk schot. Net voor rust kon hij een tweede maken, maar op pass van Trossard strandde ook hij op Ondoa.

Ook in de tweede helft werd KV Oostende onder vuur genomen. Maehle raakte nog de paal en Pozuelo mikte een vrijschop vlak over de kruising. Uiteindelijk kwam die tweede goal er toch via Samatta, die zijn twaalfde van het seizoen maakte en weer topschutter is. Het was de doodsteek voor de bezoekers, die geen aanspraak konden maken op een puntje.

Racing Genk staat autoritair op kop en Club Brugge en Antwerp op zeven punten. Het verschil met Anderlecht is zelfs al elf punten. Genk is titelkandidaat nummer één. KV Oostende staat op de twaalfde plaats.