Southampton beëindigt reeks Arsenal, Hazard maakt verschil tegen Brighton

Southampton beëindigt reeks Arsenal, Hazard maakt verschil tegen Brighton

16-12-2018 16:37
1

Chelsea blijft dankzij een krappe overwinning bij Brighton & Hove Albion in het spoor van de top-drie van de Premier League. Het werd zondagmiddag 2-1 voor The Blues. Arsenal ging pijnlijk onderuit bij Southampton. Het was de eerste nederlaag voor de Londenaren in twintig (!) duels. 

Southampton - Arsenal 3-2
Na twee competitienederlagen in augustus was Arsenal al maandenlang ongeslagen in eigen land en op de Europese velden. Uitgerekend bij laagvlieger Southampton ging het zondag mis voor The Gunners. 

In de eerste helft was het Charlie Austin die Southampton tot tweemaal toe op voorsprong kopte. Tussendoor tekende Henrikh Mkhitaryan voor de gelijkmaker. Arsenal kwam goed uit de kleedkamer en het was opnieuw Mkhitaryan die - zij het enigszins gelukkig - de 2-2 op z'n naam kreeg. 

Invaller Danny Ings maakte in de absolute slotfase het verschil. Shane Long gaf de bal voor vanaf rechts en de twijfelende Arsenal-goalie Bernd Leno ging in de fout. Hij miste de bal en Ings kon bij de tweede paal binnenkoppen. Arsenal blijft op de vijfde plek staan met 34 punten.  Voor Southampton was het overigens de eerste thuiszege (!) van dit seizoen. 

Brighton & Hove Albion - Chelsea 1-2
Dankzij een krappe zege in Brighton heeft Chelsea na zondag drie punten meer (37) dan The Gunners. Aanvankelijk leek er tegen Brighton geen vuiltje aan de lucht. Pedro en Eden Hazard maakten er in de eerste helft 0-2 van.

De ploeg van manager Maurizio Sarri leek het na de pauze wel prima te vinden. Brighton, de nummer dertien op de ranglijst, gooide de beuk erin en kwam via Solomon March op 1-2. Meer doelpunten vielen er niet meer. Chelsea heeft twee punten minder dan nummer Tottenham Hotspur.  

Om 17.00 uur begint op Anfield de kraker tussen Liverpool en Manchester United. Bij winst herovert de thuisploeg de koppositie in de Premier League.