Anderlecht helemaal met de billen bloot in Jan Breydelstadion

16-12-2018 16:15
13

Het gaat van kwaad naar erger met Anderlecht. Ook op het veld van Cercle Brugge kon het niet winnen. Het ging zelfs met 2-1 de boot in.

De eerste kans voor Cercle Brugge was meteen bingo. Cardona bediende na negen minuten Hazard en die maakte meteen de openingstreffer. Mercier en Cardona kregen snel daarna kansen op 2-0, maar lieten die liggen. Pieter Gerkens gaf dan maar het voorbeeld en maakte op een schitterende manier de 1-1. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging Anderlecht kopje onder na tussenkomst van de VAR. Die zag dat Najar een haakfout maakte op Hazard. Bruno zette de terechte penalty om. Anderlecht was aangeslagen en kreeg nog enkele kansen tegen, maar een kopbal van Hazard werd gered door Didillon én Cardona schoot van dichtbij over. Veel verschil maakte het niet meer, want Anderlecht raakte niet aan een uitgespeelde kans in die tweede helft. Omolo pakte nog twee keer geel voor de thuisploeg, maar zelfs dat had geen effect.

Anderlecht blijft zo op 31 punten staan, vier minder dan Antwerp en Club Brugge. Racing Genk zou zelfs al elf punten kunnen weglopen mits winst tegen KV Oostende.