OPSTELLING: Anderlecht start met deze 11 tegen Cercle, bank valt nog het meeste op

OPSTELLING: Anderlecht start met deze 11 tegen Cercle, bank valt nog het meeste op

16-12-2018 13:34 Laatste update: 14:21
8

RSC Anderlecht gaat zondagmiddag op bezoek bij Cercle Brugge (aftrap 14u30). Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck stuurt de volgende elf namen het veld in, nadat hij de opstelling weer flink heeft gewijzigd na de overbodige match bij Dinamo Zagreb (0-0). Opvallend zijn ook enkele namen op de bank.

Vanhaezebrouck greep de Europese match van donderdag aan om enkele spelers nog een laatste kans te geven. Niemand van deze spelers kon echt indruk maken, wat ook duidelijk terug te zien is op het wedstrijdblad. In vergelijking met donderdag zijn Sebastiaan Bornauw, Pieter Gerkens en Ryota Morioka de enige drie spelers die hun basisplaats hebben behouden.

Zo neemt Thomas Didillon zijn plaats in doel weer in. Achterin vormt Bornauw net als vorige week (1-1 tegen Charleroi) met James Lawrence en Andy Najar de driemansdefensie. Francis Amuzu en Alexis Saelemaekers bezetten de flanken en hebben Sven Kums, Pieter Gerkens en Albert Sambi Lokonga naast zich staan. Tot slot zal Ryota Morioka rond enige spits Landry Dimata gaan zwerven.

Kijkende naar de Anderlecht-bank vallen er enige zaken op. Niet Frank Boeckx, maar Boy de Jong is de reservedoelman in Brugge. Floptransfer Kristal Abazaj haalt voor de eerste keer de laatste 18, terwijl Elias Cobbaut na lange afwezigheid zijn rentree maakt. De namen van Antonio Milic, Kenny Saief en Edo Kayembe zijn dan weer nergens te bekennen. Ivan Santini ontbreekt vanwege een schorsing.