OFFICIEEL: Ex-trainer van Club Brugge vindt een nieuwe job bij Afrikaanse topclub

OFFICIEEL: Ex-trainer van Club Brugge vindt een nieuwe job bij Afrikaanse topclub

16-12-2018 13:20 Laatste update: 13:24

Cedomir Janevski heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De ex-coach van onder andere Club Brugge gaat aan de slag bij de Egyptische topclub Ismaily SC.

Janevski werd zaterdag officieel gepresenteerd bij Ismaily SC, dat in een diepe crisis zit. Ismaily SC werd vorig seizoen nog runner-up in de nationale Premier League, maar staat een half jaar later op de allerlaatste plaats. De drievoudig landskampioen heeft in vergelijking met de concurrentie wel drie wedstrijden minder gespeeld. Aan Janevski de taak om deze te winnen en daarmee zo snel mogelijk uit de degradatiezone te geraken.

De 57-jarige Janevski zat sinds april zonder job, nadat hij in zijn vaderland Macedonië opzij werd gezet bij Vardar Skopje. Daarvoor stond Janevski in ons land aan het roer bij Waasland-Beveren, Royal Excel Moeskroen en Bergen. In 2007 veroverde hij de Beker van België met Club Brugge, zijn enige hoofdprijs als hoofdcoach.

Het is overigens afwachten of Janevski het lang vol kan houden bij Ismaily SC. Dit kalenderjaar werden al vier voorgangers ontslagen.