'Barça zoekt troonopvolger Suarez: Kane en acht andere namen op lijstje'

'Barça zoekt troonopvolger Suarez: Kane en acht andere namen op lijstje'

16-12-2018 13:00
4

Het Spaanse Mundo Deportivo weet het zeker: FC Barcelona gaat komende zomer op zoek naar een opvolger voor Luis Suarez. Op het scoutingslijstje van Barça prijken negen kandidaten. Tottenham Hotspur-spits Harry Kane is er een van. 

Suarez wordt in januari 32 jaar; Barça denkt dat de voormalig vedette van Liverpool en Ajax nog één goed seizoen in zich heeft. Alle pijlen worden daarom komende zomer gericht op het aantrekken van een extra aanvaller, weet Mundo Deportivo. Barcelona hinkt nog wel op twee gedachten: óf een spits halen die er direct staat, óf investeren in een jonge aanvaller die een jaar de tijd krijgt om aan het niveau te wennen.

Duurste optie is ongetwijfeld Harry Kane. Hij scoort al jarenlang aan de lopende band namens Tottenham Hotspur en kost minimaal 200 miljoen euro. Andere namen die rondzingen: Alvaro Morata (Chelsea), Nicolas Pepé (Lille), Krzysztof Piatek (Genoa) en Luka Jović (Eintracht Frankfurt).

Barcelona houdt dus ook grote beloften in de gaten. Kasper Dolberg (20) valt in deze categorie. De Deense spits van Ajax heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2021. Ook Timo Werner (RB Leipzig), Celta de Vigo-aanvaller Maxi Gómez en André Silva (momenteel door AC Milan verhuurd aan Sevilla) worden genoemd.