Winterse transferplan van Anderlecht krijgt al vorm: 'City wil toptalent uitlenen'

Winterse transferplan van Anderlecht krijgt al vorm: 'City wil toptalent uitlenen'

16-12-2018 11:47 Laatste update: 12:00
12

Nu Michaël Verschueren zich mag uitleven met het sportieve beleid van RSC Anderlecht, is de club vast van plan een andere richting in te slaan. De Brusselaars zouden tijdens de komende transferperiode willen mikken op grote talenten van Europese topclubs. Dat plan krijgt meteen vorm.

Via zijn internationale contacten zou Verschueren zijn kans zien om opkomende supersterren naar het Astridpark te loodsen. Zo hoopt Anderlecht dankzij Manchester City de beschikking te krijgen over Ozan Kaban, weet de Turkse editie van Goal. De Turkse verdediger wordt in eigen land gezien als een wereldtopper in wording. 

Om dat idee tot een goed einde te brengen, moet er echter nog heel wat water door de zee vloeien. Kaban staat momenteel immers nog niet onder contract bij City, maar bij Galatasaray. Daar maakt de achttienjarige grote sier. The Citizens moeten Kaban dus eerst naar Manchester weten te loodsen alvorens hem uit te kunnen lenen.

Concurrentie uit eigen stad
Probleem voor City: ook stadsrivaal Manchester United ziet wel wat in Kaban. Sterker nog, voorlopig zouden de roodhemden het hoogste woord voeren in de transferdebatten. In totaal zou Galatasaray zo'n 22 miljoen euro verlangen voor haar nieuwe goudhaantje.