Lokeren in rouw: oud-voorzitter die tien jaar aan het roer stond, is overleden

Lokeren in rouw: oud-voorzitter die tien jaar aan het roer stond, is overleden

16-12-2018 11:12 Laatste update: 11:26
1

Sporting Lokeren moest deze week afscheid nemen van een belangrijk figuur uit de geschiedenis van de club. Gaston Keppens is op 95-jarige leeftijd overleden. De man deelde tien jaar lang de lakens uit bij de Wase club.

Midden jaren '80 was Lokeren één van de betere clubs uit het Belgische voetbal, met dank aan Etienne Rogiers. De toenmalige voorzitter loodste de Waaslanders zelfs naar de Europese subtop. Toen hij in 1984 besloot om ermee te stoppen, nam Keppens het stokje van hem over. Tot 1994 zou zijn bewind duren.

In die periode verging het Lokeren echter een pak minder goed. De club degradeerde begin jaren '90 zelfs uit de hoogste klasse. De ideale opstap voor bandenmagnaat Roger Lambrecht om de rol van voorzitter over te nemen van Keppens. Tot op heden staat Lambrecht nog steeds aan het roer op Daknam.

Keppens, die zelf fortuin maakte dankzij zijn bouwbedrijf, werd uiteindelijk dus 95 jaar. De supporters van Lokeren zijn hem zeker niet vergeten. Zaterdag brachten ze een mooi eerbetoon voor de aftrap van de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Dat bleek te werken, want de Waaslanders zetten STVV opzij.