Genk heeft er nóg wat extra stootkracht bij: Uit zijn comfortzone gekomen

Genk heeft er nóg wat extra stootkracht bij: "Uit zijn comfortzone gekomen"

16-12-2018 10:19

Terwijl goudhaantjes Leandro Trossard, Aly Samatta en Alejandro Pozuelo in het seizoensbegin alle aandacht naar zich toe zogen bij KRC Genk, heeft Sander Berge dat stokje de laatste weken overgenomen. De Noor maakt indruk op het Limburgse middenveld, ook op Eddy Snelders. 

“In het begin van het seizoen vond ik Berge nog altijd behoudend beginnen, hij speelde nog in z’n comfortzone. Maar geleidelijk aan is hij uit die comfortzone gekomen", analyseert de oud-voetballer bij Het Nieuwsblad. "Hij bestrijkt meer terrein, schiet al eens op doel, wijkt uit naar de flanken voor een voorzet en heeft door die eerste goal tegen Besiktas duidelijk meer vertrouwen", verwijst hij naar de Europa League-campagne van Genk.

Al sinds zijn komst naar Limburg, nu bijna twee jaar geleden, werd voorspeld dat de Noor voor veel geld verkocht zou worden. "Vorig seizoen vond ik bedragen zoals vijftien miljoen euro overdreven. Ik vond hem minder goed dan geschreven werd. Maar met de bijdrage die hij nu levert aan de ploeg, kan je er stilaan een dergelijke prijs op plakken", is Snelders duidelijk.

Groeimarge
Wat zou dan de bestemming moeten worden? Sevilla FC is al geruime tijd geïnteresseerd. "Of hij dan bij een club als Sevilla meteen kan spelen, is wel nog iets anders", bouwt Snelders voorzichtigheid in. "Er zijn nog altijd werkpunten. Hij moet nog agressiever worden in de duels, en iets explosiever ook – al is dat moeilijk, gezien zijn lengte (1m93) en bouw."

"En offensief moet hij nóg betere cijfers halen – zeven goals, zeven assists, zoiets. Dan kan je zeggen: Berge is helemaal klaar voor die grote stap hogerop. Hij is gelukkig nog maar 20, dus die ruimte om te verbeteren is er", eindigt Snelders positief.