Antwerp loopt blauwtje, Waasland-Beveren wint op de Bosuil

15-12-2018 22:22 Laatste update: 22:31
12

Op papier was Royal Antwerp FC zaterdag de favoriet tegen Waasland-Beveren, maar dat kon The Great Old op het veld niet waarmaken. De Waaslanders zorgden op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League voor een stunt. Op de Bosuil haalde Waasland-Beveren het met 0-2 van Antwerp.

In de eerste helft was Antwerp duidelijk veel beter dan de bezoekers. The Great Old kreeg ook de nodige kansen, maar een doelpunt maken? Nee, dat slaagden de troepen van Bölöni niet in. Onder meer Refaelov en Owusu lieten het na om Antwerp op voorsprong te zetten.

Meteen na de rust en nadat het bier rijkelijk had gevloeid op de Bosuil kreeg Antwerp het deksel op de neus. Forte kreeg een voorzet van Schryvers niet tegen de touwen, maar Verstraete zette de bezoekers tegen de verhouding toch op 0-1.

Na de voorsprong voor Waasland-Beveren probeerde Antwerp nog tegen de scoren, maar het was niet de dag van de thuisploeg. In de 94e minuut kwam uiteindelijk ook nog de 0-2 op het bord. Vellios klaarde de klus nadat eerder onder meer Van Damme de paal trof en Rafaelov naast mikte.

Op de volgende speeldag ontvangt Waasland-Beveren Sporting Lokeren. Ook de andere club uit het Waasland wist zaterdag te winnen. Op Daknam versloeg Lokeren STVV met 2-0.