'Druk op Coucke wordt opgevoerd dankzij brief van minister'

'Druk op Coucke wordt opgevoerd dankzij brief van minister'

15-12-2018 17:15
3

Maandag staat er een algemene vergadering van de Pro League op het programma. In het kader van Operatie Propere Handen wordt daar besproken welke stappen het Belgische voetbal kan nemen. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block volgt de zitting met argusogen.

De minister heeft inmiddels ook een brief gestuurd naar voorzitter Marc Coucke. "Begin november hadden we een constructief gesprek en waren we het eens dat er orde op zaken moet worden gesteld binnen de voetbalwereld. Ik kijk vol spanning uit naar jullie voorstellen", zo staat in die brief te lezen volgens Het Nieuwsblad.

De Block zit in een sterke positie, want ze kan beslissen om de fiscale voordelen voor voetballers terug te draaien. "U heeft begrepen dat ik intussen aan mijn diensten gevraagd heb de parafiscale voordelen van de professionele voetballer te evalueren en een voorstel uit te werken om tot een meer evenwichtige en rechtvaardige parafiscale behandeling te komen. Alvast bedankt voor het positief gevolg aan deze voorzet."