Cultspeler vereeuwigt Antwerp op zijn lichaam: Een tattoo van Great Old

Cultspeler vereeuwigt Antwerp op zijn lichaam: "Een tattoo van Great Old"

14-12-2018 11:30 Laatste update: 12:03
6

Antwerp speelt zaterdagavond al zijn wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Dat betekent ook dat Kevin Debaty even terugkeert naar de Bosuil. Hij was een belangrijke pion in de titelploeg van twee seizoenen geleden.

De fans van Antwerp zijn dat zeker niet vergeten. "Jongens als Dequevy, ­Limbombe en ik hebben ­geschiedenis geschreven met ­Antwerp. Ik was titularis in het ­titeljaar 2017. Die terugkeer naar Eerste Klasse na dertien jaar zullen de supporters niet snel vergeten", vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen.

Debaty heeft inmiddels zelfs een tattoo van Antwerp. "Die heb ik in het begin van het ­seizoen laten zetten. Op mijn ribben staat nu 'Great Old, 2016-2017' en de trofee. Ik ben van plan om ook Eupen en Patro Eisden Maasmechelen, twee andere clubs waarmee ik kampioen werd, te laten tatoeëren."

In de heenmatch toonde hij zelfs nog een shirt met 'merci Antwerp' aan de meegereisde fans. "Ik wilde de Antwerp-fans ­bedanken voor hun steun. Ik heb er drie mooie seizoenen beleefd. Het was niet mijn bedoeling om de ­Beverense supporters te kwetsen. Dat heb ik ook in een boodschap op de sociale media uitgelegd. Ik ben nu voor de volle honderd procent een speler van Waasland-Beveren en zal er alles aan doen om de club te redden."