Antwerp met perfect rapport, werk aan de winkel bij Anderlecht en STVV

Antwerp met perfect rapport, werk aan de winkel bij Anderlecht en STVV

14-12-2018 10:15 Laatste update: 10:16
5

Afgelopen zomer werd door de Pro League een nieuw klassement ingevoerd: dat van de greenkeepers. Daarin worden de velden uit de Jupiler Pro League beoordeeld. Wat blijkt: het slechtste veld in de hoogste afdeling is... het enige kunstgrasveld.

STVV bengelt helemaal achteraan met een gemiddelde score van 45,4 op 60. Die scores worden bepaald door de trainer en aanvoerder van de bezoekers, de match delegate van de KBVB én de aanwezige tv-journalisten.

Trainer Marc Brys erkent het probleem. "Wij zijn zelf het grootste slachtoffer, omdat wij er om de twee weken op spelen", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. Het grootste probleem is dat de grassprietjes bijna volledig plat liggen, waardoor het veld bij regenweer spekglad is. Afgelopen weekend scoorde STVV zelfs maar 26 op 60.

Anderlecht doet het overigens niet veel beter met een voorlaatste plaats. Antwerp staat aan kop, gevolgd door Racing Genk en Eupen op plaatsen twee en drie. Ook opvallend: Club Brugge staat zevende en Cercle Brugge pas twaalfde, ook al spelen ze uiteraard op hetzelfde veld.