Club Brugge moet als collectief nauwelijks onderdoen voor Ajax

"Club Brugge moet als collectief nauwelijks onderdoen voor Ajax"

14-12-2018 10:00
10

In de Champions League heeft Ajax de 1/8e finales gehaald. Ze stoten door in een groep met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Volgens Hugo Camps had ook Club Brugge dat met een beetje meer lef gekund.

Dat vertelt de columnist in Het Laatste Nieuws. “Ajax stoot door naar de achtste finales in de Champions League. Dat had Club Brugge ook gekund, maar het zelfvertrouwen was nog niet volgroeid. De cool ontbrak. De afstand tussen Ajax en Club is meer mentaal dan voetbaltechnisch."

Qua talent zijn beide clubs bijna gelijk, vindt Camps. "Club mag dan geen Frenkie de Jong hebben lopen, als collectief is Blauw-Zwart nauwelijks minder dan Ajax. Met iets meer Amsterdamse gogme had het maandag ook in de pot van de achtste finales gezeten. Club en Genk kunnen nog in de Europa League weerwraak nemen."

Camps denkt dat het verleden hier ook een rol speelt. "De Johan Cruijff Arena kolkte en steunde felle aanvalsgolven over het veld met gezang. Het was de sfeer van de jaren negentig toen Ajax een Europese grootmacht werd. Club heeft dat verleden niet en moet nog steeds een beetje wennen aan succes."