'Manchester United-captain valt uit de gratie: vertrek na 9,5 jaar dienst lonkt'

'Manchester United-captain valt uit de gratie: vertrek na 9,5 jaar dienst lonkt'

14-12-2018 07:46 Laatste update: 07:46
1

Antonio Valencia lijkt Manchester United na een samenwerking van 9,5 jaar de rug toe te willen keren, schrijft The Times vrijdagochtend. De routinier uit Ecuador komt dit seizoen niet veel aan spelen toe en heeft er volgens de kwaliteitskrant niet veel vertrouwen dat zijn perspectief na de Kerst verbetert.

Valencia werd afgelopen zomer nochtans gebombardeerd tot aanvoerder, nadat Michael Carrick zijn carrière beëindigde. De rechtsback heeft dit seizoen weliswaar last gehad van diverse blessures, maar zijn laatste Premier League-minuten dateren alweer van eind september. De Champions League-wedstrijd tegen naamgenoot Valencia was pas de zevende wedstrijd (van de 23, red.) waarin de routinier minuten maakte.

De 32-jarige Ecuadoriaan moet dit seizoen opboksen tegen Ashley Young en de beloftevolle Diogo Dalot en lijkt er niet in te geloven dat hij manager José Mourinho nog kan overtuigen van zijn kunnen. The Daily Mail schreef begin oktober al dat de twee onenigheid hadden nadat Valencia afwezig was tijdens het verloren League Cup-duel met Derby County. De rechtsback heeft nog een contract tot het einde van het seizoen met een eenjarige optie, maar lijkt zijn langste tijd op Old Trafford gehad te hebben.