Anderlecht verlaat de Europa League zonder ook maar één overwinning

13-12-2018 22:51
21

Ook op de laatste speeldag in de groepsfase van de Europa League zat er weer geen overwinning in. Op bezoek bij Dinamo Zagreb raakte het na een nieuwe teleurstellende partij niet verder dan 0-0.

Een vrijwel volledig nieuw elftal bij Anderlecht en het was dus ook even zoeken voor de Brusselaars. Toch begon Anderlecht niet al te slecht aan de partij, het nam zelfs het meeste iniatief in de beginminuten van de wedstrijd. De partij verwaterde toch enigszins en veel spektakel was er niet te zien.

Er leek toch even een vlam in de pan te komen na een opstootje tussen Hajrovic en Milic. Twee gele kaarten en een fluitconcert elke keer de Kroatische international van Anderlecht aan de bal kwam, was het gevolg.

Op kansen bleef het echter wachten. Dinamo Zagreb zette Boeckx wel aan het werk met afstandsschoten. Zijn collega aan de overkant kende een rustige avond. Zagreb kwam ook steeds meer in de wedstrijd, Anderlecht grossierde in de slechte passes. Een wake-up call tijdens de rust was nodig.

De tweede helft zorgde niet meteen voor beterschap. Toch niet aan de zijde van Anderlecht. Dinamo Zagreb had de wedstrijd helemaal overgenomen en creëerde ook de beste kansen. Echt voor veel gevaar zorgde dat niet. De supporters in België vielen net niet in slaap, enkel een schreeuw van de Kroatische fans kon toch voor enig rumoer zorgen.

We kregen dus vooral het Anderlecht te zien van de overige wedstrijden deze campagne. Niet overtuigend, geen aanvallende creativiteit en ook geen overwinning. Het bleef 0-0, waardoor Anderlecht laatste eindigt in een poule met Dinamo Zagreb, Spartak Trnava en Fenerbahçe. En dat zonder ook maar één overwinning.