Clement glundert na ruime zege: Dat maakte vanavond het verschil

Clement glundert na ruime zege: "Dat maakte vanavond het verschil"

13-12-2018 21:45
2

Philippe Clement kan op beide oren slapen. Na de 4-0 tegen Sarpsborg stoot Racing Genk door in de Europa League. Clement zag een Genk dat er van bij minuut één stond.

Opvallend is ook dat zijn twee wisselspelers scoren. "Dat Gano en Paintsil meteen scoren, was geen verrassing. Wij zien hen elke dag bezig op training en hadden de tegenstanders goed geanalyseerd, dus hadden we voor dat duo gekozen voorin en voor een sterke Seck op het middenveld. Dat maakte vanavond het verschil", vertelt hij bij Sporza.

Clement kan duidelijk roteren binnen zijn kern. "Onze selectie is breed omdat iedereen altijd hard is blijven werken. Na wedstrijden lasten we extra looptrainingen in en hielden we zo de conditie van de jongens die niet veel speelden op peil. Zo beschik ik over een heleboel fitte spelers, die altijd klaar zijn om de ploeg te helpen."

Genk wist ook dat het moest doorduwen tegen dit team. "De les van Malmö (waar Genk een 0-2-voorsprong nog uit handen gaf, red.) is heel belangrijk geweest voor onze groep. We hebben er toen op gehamerd dat ze de focus hadden moeten vasthouden en voor een extra doelpunt hadden moeten gaan, en dat heeft vandaag geloond."