Marseille wordt vernederd in eigen huis, 18 op 18 voor Frankfurt

Marseille wordt vernederd in eigen huis, 18 op 18 voor Frankfurt

13-12-2018 21:00

In de groep van Racing Genk is Besiktas uitgeschakeld. Het moest Malmö FF uitschakelen om door het oog van de naald te kruipen, maar ging onderuit tegen de Zweedse ploeg. 

Besiktas - Malmö FF 0-1
Besiktas stond voor de wedstrijd nog tweede met een voorsprong van één punt op Malmö. Een gelijkspel zou genoeg zijn om door te gaan naar de volgende ronde, mits hekkensluiter Sarpsborg 08 niet zou winnen van KRC Genk. Dat gebeurde niet, maar Besiktas verprutste het thuis zelf. Lang bleef het 0-0 in Istanbul, maar vlak na rust zorgde Marcus Antonsson voor de voorsprong voor Malmö.

De druk werd opgevoerd in Turkije, maar Ricardo Quaresma kon daar niet mee omgaan. Besiktas moest ruim 25 minuten met tien man verder door een doldwaze overtreding van de Portugese aanvaller. Malmö hield stand en plaatst zich als nummer twee voor de zestiende finales van de Europa League. Genk is groepswinnaar.

Olympique Marseille - Apollon Limassol 1-3
Marseille heeft de Europa League roemloos verlaten. De Franse club, vorig jaar nog finalist, wist in zes poulewedstrijden slechts één puntje te verzamelen en ging donderdagavond voor eigen publiek hard onderuit tegen het Cypriotische Apollon Limassol: 1-3. Marseille heeft in de poulefase geen moment indruk kunnen maken en ziet hoe SS Lazio en hoe Eintracht Frankfurt doorgaan naar de volgende ronde.

Frankfurt won alle zes de groepswedstrijden. Ook nummer twee Lazio, dat met negen punten minder eindigt in Groep H, moest eraan geloven.

Overige uitslagen
Dynamo Kiev - Jablonec 0-1
MOL Vidi - Chelsea 2-2
PAOK - BATE 1-3
Rapid Wien - Rangers 1-0
Sevilla - Krasnodar 3-0
Villarreal - Spartak Moskou 2-0