Standard beleeft frustrerende avond en verlaat Europees toneel

Standard beleeft frustrerende avond en verlaat Europees toneel

13-12-2018 20:45 Laatste update: 20:55
7

Standard heeft het niet kunnen waarmaken in de Europa League. In de laatste match tegen het puntenloze Akhisarspor bleef het steken op 0-0.

Standard was afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd Sevilla - Krasnodar, maar moest ook zelf winnen van de Turken. Akhisarspor speelde nog voor de eer en kreeg de eerste kans via Barbosa, maar die miste. Terwijl Sevilla al 2-0 voorkwam slaagde Standard er zelf niet in om te scoren. Integendeel: opnieuw Barbosa kreeg dé 1-0 op een presenteerblaadje, maar miste toch nog. Standard prikte zelf via Orlando Sa, Marin en Vanheusden, maar ging rusten met 0-0.

Ook de tweede helft was bijzonder frustrerend voor Standard. Sa kreeg op het uur een enorme kans, maar miste voor open doel. Het bleek de avond van 'net niet' voor de Luikenaars, zeker toen invaller Oulare op een brancard werd afgevoerd. Standard had geen wissels meer en moest dus met tien verder. Het slaagde er uiteindelijk niet meer in om te scoren.

Eén 'troost' voor Standard. Sevilla won uiteindelijk maar met 3-0 van Krasnodar. Zelfs mét een zege tegen Akhisarspor was Standard dus uitgeschakeld, want Sevilla moest met vier goals verschil winnen om Krasnodar nog uit te schakelen.