Leko overladen met lof na mooie Champions League campagne met Club Brugge

Leko overladen met lof na mooie Champions League campagne met Club Brugge

13-12-2018 19:18
35

Met een 6 op 18 in een moeilijke groep kan Club Brugge terugblikken op een geslaagde campagne in de Champions League. Heel wat spelers kregen daar lof voor, maar ook Ivan Leko mag delen in de vreugde.

CEO Vincent Mannaert is er zeker van, Leko was een onderdeel van het succes in de Champions League. "Hij en zijn staf hebben het heel goed gedaan", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Kijk maar naar de reacties van de andere trainers. Lucien Favre, Henry en vooral Simeone zegden dat Club een moeilijk te bespelen geheel was. Dat is toch het werk van de trainer? Hij heeft de ploeg laten spelen vanuit het geloof in eigen kunnen", klinkt het lovend.

Geloven in eigen kunnen
Volgens hem kon Leko overtuigen met enkele goede acties. "Hij liet de spelers geloven dat er iets mogelijk was. Hij haalde voldoening uit drie matchen: thuis tegen Dortmund, waarbij Witsel na de match zei dat de Club-spelers van alle kanten kwamen. In Dortmund, met de zet van Amrabat naast Nakamba. Zo werden we de eerste ploeg waartegen Dortmund thuis niet kon scoren."

Mannaert gaat verder. "Thuis tegen Atlético speelden we met een 3-5-2 met twee jongeren van 18 jaar. En dat tegen een team dat normaal gezien niets laat liggen. Toch haalden we een gelijkspel. Dat geeft voldoening", aldus Mannaert.