KAA Gent trekt zonder twee geschorste sterkhouders richting Charleroi

KAA Gent trekt zonder twee geschorste sterkhouders richting Charleroi

13-12-2018 15:37
2

Sporting Charleroi en KAA Gent hebben vrijdagavond de eer om de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League op gang te trappen. Gent maakte donderdagmiddag de selectie voor het duel bekend. Nana Asare en Birger Verstraete zijn de belangrijkste twee afwezigen.

Zowel Asare als Verstraete moet de match vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan. Beide sterkhouders kregen tegen KAS Eupen (2-0 winst) hun vijfde gele kaart van het seizoen onder hun neus geduwd. Dat betekent automatisch een dag vrij. Coach Jess Thorup reist mede hierdoor met slechts 19 spelers naar Charleroi af.

Eric Smith is een van de spelers die de schifting haalde. Het is pas de derde keer dat de Zweedse verdedigende middenvelder, die deze zomer werd weggeplukt bij Norrköping, in de wedstrijdkern geraakt. Voor het overige zijn het de bekende namen die op jacht gaan naar de drie punten.

Charleroi - Gent is een rechtstreekse confrontatie tussen twee kandidaten voor Play-Off. Gent staat met 28 punten net aan de goede kant van de grens, terwijl de thuisploeg met een punt minder virtueel naast een ticket grijpt.