Verrassende Bruggeling haalt 'Beste XI van de Champions League-groepsfase'

Verrassende Bruggeling haalt 'Beste XI van de Champions League-groepsfase'

13-12-2018 15:20 Laatste update: 16:06
8

De groepsfase van de Champions League werd woensdagavond afgesloten en dus is het tijd om de balans op te maken. Het Britse Goal.com deed dit door hun beste elftal van de poulefase samen te stellen. Tussen meerdere wereldsterren staat ook de naam van Club Brugge-doelman Ethan Horvath.

Horvath was tijdens de eerste maanden van dit seizoen slechts tweede keus achter miljoenenaankoop Karlo Letica. Horvath kreeg echter een herkansing toen Letica niet aan de verwachtingen voldeed. Ivan Leko koos vanaf de vierde speeldag voor Horvath en met de 23-jarige Amerikaan onder de lat incasseerde Blauw-Zwart geen goal meer in het miljoenenbal. Het leverde Club Brugge zes punten en een plaats in de Europa League op. Goal.com oordeelde dat het trio clean sheets een beloning waard was. 

Jordi Alba (FC Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Matija Nastasic (Schalke 04) en Joshua Kimmich (Bayern München) zijn de verdedigers van dienst in het ideale elftal. Miralem Pjanic (Juventus) en Rode Duivel Axel Witsel (Borussia Dortmund) vormen de slot op de deur. Voorin prijken er met Neymar (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (FC Barcelona), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en spits Robert Lewandowski (Bayern München) stuk voor stuk grote namen.