Genk is klaar voor de strijd: ''Vastbesloten om revanche te nemen''

Genk is klaar voor de strijd: ''Vastbesloten om revanche te nemen''

13-12-2018 13:26

Het is donderdagavond alles of niets voor Racing Genk. De Limburgers kunnen groepswinnaar worden van hun Europa League-poule, maar het Europese avontuur kan ook al eindigen tegen het Noorse Sarpsborg. Philippe Clement acht zijn elftal alvast klaar voor de allesbeslissende match.

"De jongens hebben enkele dagen vrijaf gekregen. Dat heeft deugd gedaan. Er is scherp getraind en de groep is vastbesloten om revanche te nemen voor het verlies in Noorwegen'', zei Clement voor de camera van KRC Genk TV. Clement en zijn mannen gingen op de tweede speeldag met 3-1 onderuit bij Sarpsborg.

Clement is gewaarschuwd, maar gaat volledig uit van eigen kracht. ''Al is en blijft Sarpsborg een goede ploeg, we willen absoluut doorstoten naar de volgende ronde want die Europese wedstrijden zijn toch een kers op de taart.''

Genk is koploper in Groep I en stoot bij een overwinning door als groepswinnaar. Een gelijkspel is al voldoende om zeker te zijn van overwintering. Bij een nederlaag is het in alle scenario's einde verhaal voor Genk.

Lees ook: Wat als iedereen acht punten pakt? Dan overwintert Genk niet