Boeckx kwam niet overeen met Sels: ''De sfeer is nu beter''

Boeckx kwam niet overeen met Sels: ''De sfeer is nu beter''

13-12-2018 13:08 Laatste update: 13:14
14

Frank Boeckx is onder de keepers van Anderlecht de duidelijke nummer twee in de pikorde. Hoewel hij altijd vanaf de bank moet toekijken, zegt Boeckx wel een klik te voelen met concurrent Thomas Didillon. ''De sfeer tussen de keepers is beter dan vorig seizoen'', klinkt het in Het Nieuwsblad.

Boeckx onthult in het gesprek dat de verstandhouding met Matz Sels vorig seizoen niet zo perfect was. ''Goh, Sels is een ander karakter. Er was meer spanning, maar ik zou op training nooit met opzet slechte ballen trappen naar een concurrent. Maar misschien lag het ook aan mij, hé. Geen rancune'', wil Boeckx er geen groot issue van maken.

De reservekeeper denkt dat het ook meespeelt dat de hiërarchie nu duidelijker is. ''In de voorbereiding voelde ik dit jaar direct dat ik nummer 2 zou zijn. Ik had natuurlijk met een rugblessure gekampt, maar in de oefenmatchen werden vaak spelers gewisseld en de keeper bijna nooit'', aldus Boeckx.

Hij blijft echter strijdvaardig. ''Jammer, maar ik geef niet op. In 2016, toen ik Anderlecht aan de titel hielp, begon ik ook als bankzitter.'' Overigens krijgt Boeckx donderdagavond in de overbodige match tegen Dinamo Zagreb naar verwachting nog eens de kans om zich tonen.