Drie Club Brugge-spelers krijgen een pluim: Dat is geen toeval

Drie Club Brugge-spelers krijgen een pluim: "Dat is geen toeval"

13-12-2018 12:15
2

Club Brugge startte afgelopen dinsdag met drie eigen jeugdproducten in de Champions League. Brandon Mechele kenden we al langer, maar ook Cyril Ngonge én Loïs Openda begonnen aan de partij. Die laatste twee hebben dit jaar al bijzonder veel vorderingen gemaakt.

Vincent Mannaert wil meer en meer inzetten op het jeugdbeleid. "Het is nog niet veel gebeurd dat Club met drie spelers van eigen kweek aan de aftrap stond van een CL-match: Mechele, Ngonge en Openda. In 2005 op Bayern München met Maertens, De Cock en Vandelannoite was het ook zo", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Mannaert is trots op die jeugdspelers. "Onze jongeren vielen niet uit de toon, en dat is geen toeval. De U18 en U21 staan onder supervisie van een triumviraat: Rik Demil, Maarten Martens en Carl Hoefkens. Die trainers hebben, elk met hun kwaliteit, die jongens veel vooruitgang laten boeken. Ze hebben het niet alleen goed gedaan in de Youth League, ze hebben er ook voor gezorgd dat Ngonge, Fadiga en Openda sinds het begin van het seizoen enorm zijn geëvolueerd."