Mannaert schudt spelers wakker: Dat hebben wij dus niet goed gedaan

Mannaert schudt spelers wakker: "Dat hebben wij dus niet goed gedaan"

13-12-2018 11:00
4

Club Brugge heeft een mooie Champions League-campagne achter de rug. Met een zege en drie draws mag het tevreden zijn, maar dat ging wel ten koste van de competitie.

Vincent Mannaert heeft ook gezien dat het elftal zwak presteerde in de Jupiler Pro League. De combinatie viel zwaar. "Dat hebben we dus niet goed gedaan. Als je 1 op 6 haalt tegen Waasland-Beveren en thuis verliest van Zulte Waregem kan je, met alle respect voor die ploegen, niet zeggen dat het goed is gegaan", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Je kan op verplaatsing altijd wel eens verliezen, maar thuis moet je altijd in staat zijn te winnen. Zelfs met geblesseerden en zelfs met een zwaar Europees programma. Dat kunnen we ons na Nieuwjaar niet meer permitteren."

Mannaert hoopt dat er dit weekend een kentering komt. "Misschien moeten we voor de wedstrijd van zaterdag in Kortrijk een cd-speler meenemen met de Champions League-hymne, zodat de spelers op die manier voldoende scherp worden gezet. (lacht) Als ze het nu niet begrepen hebben… Ze zullen toch door die pijngrens moeten. Ze kunnen het, ze hebben het laten zien. Dat moet nu ook in de Jupiler Pro League."