Publiekslieveling duidelijk: Wil mijn carrière afsluiten bij Anderlecht

Publiekslieveling duidelijk: "Wil mijn carrière afsluiten bij Anderlecht"

13-12-2018 10:00
3

Anderlecht speelt donderdagavond nog een overbodige partij op het veld van Dinamo Zagreb. Frank Boeckx zal waarschijnlijk nog eens een kans krijgen in doel. Het wordt nog maar zijn tweede match van het seizoen.

De ervaren keeper moet dit seizoen wijken voor nieuwkomer Thomas Didillon, en dat valt hem zwaar. "Ik geef toe dat ik me elke week moet opladen om welgezind naar de trainingen te komen. Als 32-jarige leef je van matchen en trainen zonder een doel is frustrerend. Maar ik ben geen egoïst. Niemand heeft er iets aan als ik met een lang bakkes de boel verziek. Dan vlieg ik naar de B-kern. Dus zet ik mij in om Anderlecht aan de titel te helpen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Toch hoopt Boeckx dat hij nog lang bij Anderlecht mag spelen. "Ik wil hier mijn carrière afsluiten. Na dit seizoen heb ik nog één jaar contract en als het kan, teken ik graag bij. Altijd met de ambitie om te spelen, hé. We voerden daarover al gesprekken, maar gaan niet overhaast tewerk. Vorig seizoen sukkelde ik met een zware hernia en ik wil de club tonen dat ik honderd procent fit ben. Anders zou dat nieuwe contract mij alleen maar schaamrood bezorgen.”