Anderlecht en Gent moeten niet hopen op Benavente: “Concurrentie niet versterken

Anderlecht en Gent moeten niet hopen op Benavente: “Concurrentie niet versterken"

13-12-2018 07:28
10

Cristian Benavente is een populaire jongen. De 24-jarige aanvaller van Sporting Charleroi speelde zich in de kijker van KAA Gent en RSC Anderlecht. Toch lijkt een wintertransfer niet aan de orde.

Anderlecht en Gent gaven onlangs aan interesse te tonen in Benavente. Bij Charleroi is men daar niet van onder de indruk. "Zo gaat dat", glimlacht Mehdi Bayat in Sportwereld. "De week voor Anderlecht-Charleroi wilde Anderlecht Benavente en vlak voor Charleroi-Gent (vrijdagavond, nvdr.) is het Gent dat aast op Benavente."

Na de match van vorige week tussen Anderlecht en Charleroi liet paars-wit niks meer van zich horen. KAA Gent ging wel een stapje verder. "Michel Louwagie belde mij rechtstreeks met de vraag of een overgang in de komende transferperiode bespreekbaar was. Ik heb duidelijk neen gezegd. We gaan Benavente toch niet laten overstappen naar een van onze grootste concurrenten voor Play-Off 1", stelt de CEO van Charleroi.

Duurder dan Rezaei
Indien Anderlecht en/of Gent toch vol willen gaan voor de Peruviaan, moeten ze veel geld op tafel leggen. Charleroi vraagt immers meer voor Benavente dan destijds voor Kaveh Rezaei. Die aanvaller verliet deze zomer Sporting Charleroi voor een avontuur bij Club Brugge. Blauw-Zwart legde toen een transferprijs van vijf miljoen euro op tafel.