Voetbalbond schiet in actie: 'Spelers van Waasland-Beveren & Mechelen ondervraagd'

Voetbalbond schiet in actie: 'Spelers van Waasland-Beveren & Mechelen ondervraagd'

13-12-2018 07:14
11

Op 10 oktober van dit jaar brak Operatie Propere Handen uit. Nu meer dan twee maanden later begint de Koninklijke Belgische Voetbalbond met een eigen zaak. De KBVB gaat de spelers van KV Mechelen en Waasland-Beveren binnenkort ondervragen over matchfixing. Dat schrijft Sportwereld.

De krant schrijft dat de spelers, die vorig seizoen een aandeel hadden in KV Mechelen – Waasland-Beveren, een uitnodiging kregen om het te gaan uitleggen bij de voetbalbond. Vermoed wordt dat de match onder invloed stond van spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Het gaat om een intern onderzoek naar matchfixing dat er kan komen terwijl het gerechtelijk onderzoek nog bezig is. De bond hoeft niet te wachten op een uitspraak van de strafrechter.

Woord tegen woord
In tegenstelling tot het Belgische gerecht heeft de voetbalbond veel mindere middelen. De telefoontaps en huiszoekingen zijn niet van tel bij de bond. De KBVB kan zich eigenlijk alleen maar baseren op de info die de spelers gaan geven. De bond stelde zich wel burgerlijke partij in het gerechtelijk onderzoek en kan zo meer stukken aan haar dossier toevoegen.

Indien het dossier zwaar genoeg weegt, kan het doorverwezen worden naar de Geschillencommissie Hoger Beroep, Die Geschillencommissie doet een uitspraak. Beroep daar tegen is mogelijk bij Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).