Club Brugge kan al eens vooruitkijken naar tegenstand in EL: zware dobber

Club Brugge kan al eens vooruitkijken naar tegenstand in EL: zware dobber

12-12-2018 23:23 Laatste update: 23:44
2

Door de resultaten op de slotspeeldag van de poulefase van de Champions League gaat Club Brugge als niet-reekshoofd richting Europa League. Dat betekent dat de tegenstand bijzonder pittig kan zijn na de winterstop. VoetbalPrimeur.be geeft een voorlopig overzicht.

De instromers vanuit de CL zijn sinds woensdagavond dus bekend, maar op de definitieve eindstanden in de Europa League is het nog wachten tot donderdagavond. Toch zijn er ook daar al enkele zekerheden. Red Bull Salzburg (Groep B), Zenit Sint-Petersburg (C), Dinamo Zagreb (D), Arsenal FC (E), Eintracht Frankfurt (H), Dynamo Kiev (K) en Chelsea FC (L) kunnen niet meer achterhaald worden en vatten de zestiende finales aan met een beschermde status.

In de andere poules kan de koploper dus wél nog veranderen. Voorlopig hebben Bayer Leverkusen (A), Real Betis (F), Villarreal (G), FC Krasnodar (J) en het eigen KRC Genk (I) de meeste wind in de zeilen. Aangezien ploegen uit hetzelfde land elkaar nog niet kunnen treffen in de volgende fase van de competitie, is een duel tussen Club en Genk echter onmogelijk. 

Afvallers kampioenenbal
Naast alle groepswinnaars zullen ook de vier beste nummers drie uit de Champions League van het beschermde statuut kunnen genieten na Nieuwjaar. Dat zijn niet van de minsten: Napoli SC, Internazionale, Valencia CF en Benfica SL. Hoe dan ook is de kans reëel dat Blauw-Zwart na de winterstop een affiche op CL-niveau krijgt ... in de EL.