Bijzonder nipt, maar Club Brugge gaat Europa League niet in als reekshoofd

Bijzonder nipt, maar Club Brugge gaat Europa League niet in als reekshoofd

12-12-2018 22:53 Laatste update: 22:53

Club Brugge weet al even dat het na Nieuwjaar in de Europa League zal aantreden, maar of dat als reekshoofd zou zijn of niet, was nog koffiedik kijken. De resultaten van woensdagavond brachten een negatief antwoord.

Na een bevredigende campagne eindigde Club Brugge zelf op zes punten in Groep A, dankzij één zege en drie gelijke spelen. Aangezien enkel de vier beste derdes als reekshoofd mogen beginnen aan de knock-out-fase van de EL én Internazionale (Groep B) en Napoli (Groep C) al meer dan zes punten telden, werd het nog een woensdagavondje bang afwachten voor Ivan Leko en co.

Uiteindelijk viel het dubbeltje aan de verkeerde kant. In de vooravond kwam er al slecht nieuws met de verrassende resultaten uit Groep G. Daar wonnen zowel Viktoria Plzen (van AS Roma) als CSKA Moskou (van Real Madrid) hun match, waardoor beide teams op zeven punten afronden. De Tsjechen overwinteren echter vanwege betere onderlinge resultaten.

Geen hulp uit Zuid-Europa
De resultaten in Groep F waren Club dan weer wel gunstig gezind. Het lot zou dus beslecht worden door Benfica, het nummer drie uit Groep E, en Valencia CF, derde in Groep H. Die stonden respectievelijk op vier en vijf punten voor aanvang van deze speeldagen, maar wonnen allebei. Daardoor komen ook zij boven Club uit. Blauw-Zwart zal het dus als niet-reekshoofd moeten zien te rooien in de EL.

Alle derdes uit de poules van de Champions League:
Groep A: Club Brugge 6
Groep B: Internazionale (Ita) 8
Groep C: Napoli (Ita) 9
Groep D: Galatasaray (Tur) 4
Groep E: Benfica (Por) 8
Groep F: Shakthar Donetsk (Oek) 6
Groep G: Viktoria Plzen (Tsj) 7
Groep H: Valencia (Spa) 8