Club Brugge verlaat Champions League met opgeheven hoofd ... en records

Club Brugge verlaat Champions League met opgeheven hoofd ... en records

12-12-2018 22:25
6

Door het 0-0-gelijkspel tegen Atlético Madrid sluit Club Brugge haar Champions League-campagne af met een positief gevoel. De West-Vlamingen waren weliswaar al zeker van de eliminatie, maar tekenden toch voor enkele knappe resultaten. Dat levert twee records op.

Allereerst is Club het eerste Belgische team ooit dat drie maal op rij de nul weet te houden in de Champions League. Dat lukte zowel op bezoek bij AS Monaco (0-4) en Borussia Dortmund (0-0) als deze dinsdag dus in eigen huis tegen Atlético. 

Daar blijft het echter niet bij, want ook voor Blauw-Zwart zelf betekenden de voorbije maanden een historische prestatie. Zo was de regerende landskampioen er nog nooit in geslaagd om vier wedstrijden op rij ongeslagen te blijven op het hoogste niveau. Dat lukte nu dus wel, aangezien Monaco op speeldag drie op 1-1 werd gehouden.

Eén van de betere campagnes
In het recente Champions League-verleden van de Belgische clubs mag deze prestatie van de Bruggelingen zeker haar plaats opeisen. Enkel RSC Anderlecht (2000-2001) en KAA Gent (2015-2016) slaagden erin om Europees te overwinteren in de EL. Op die krachttoeren na is zes punten verzamelen, wat Club deze jaargang realiseerde, het beste resultaat ooit van een Belgisch team.