Genkenaar kijkt niet uit naar Europa League-match: Verschrikkelijk vervelend

Genkenaar kijkt niet uit naar Europa League-match: "Verschrikkelijk vervelend"

12-12-2018 20:15

Racing Genk krijgt donderdag nog een taaie kluif voorgeschoteld. Het ontmoet in eigen huis Sarpsborg 08, de club die hen in de heenmatch nog met 3-1 versloeg. Joakim Maehle weet dat mooi voetbal spelen heel moeilijk wordt.

Het team uit Noorwegen is bijzonder uitgekookt, zo weet de Deen. "Sarpsborg is een verschrikkelijk vervelende tegenstrever, dat hebben we ginds aan den lijve ondervonden. Alles wat ze deden, stond in functie van ons te beletten om te voetballen. Ze zochten voortdurend de duels en probeerden op hun spekgladde kunstgrasmat elk balverlies opportunistisch af te straffen. Dat plan hebben ze uitstekend uitgevoerd, ook hun sterkte op stilstaande fases buitten ze optimaal uit", geeft hij aan in Het Belang Van Limburg.

Genk mag in eigen huis zeker niet verliezen van de Noren. "Het is aan ons om morgenavond hun zwakke plekken te zoeken. Met een snelle balcirculatie moet dat lukken. Brengen we ons geijkte combinatievoetbal, dan kloppen we hen, daar ben ik zeker van. Het speelt in ons voordeel dat één punt volstaat, Sarpsborg moét winnen. Niet dat wij op een puntje willen speculeren, maar het helpt om niet te snel ons geduld te verliezen."