Vandenbempt vreest het ergste: Sombere kerst voor KAA Gent

Vandenbempt vreest het ergste: "Sombere kerst voor KAA Gent"

12-12-2018 20:00
10

KAA Gent heeft zondag met 2-0 gewonnen van Eupen, maar sprankelend was het spel niet. Peter Vandenbempt ziet nog geen vooruitgang onder Jess Thorup en denkt dat de kerstdagen heel zwaar kunnen worden.

De laatste weken zijn het de verdedigers die voor de doelpunten zorgen. "De centrale verdedigers Rosted en Bronn beperken gelukkig de schade van de onrustwekkende droogte van nu al anderhalve maand in het aanvallende compartiment. Allebei vier keer gescoord, Rosted zelfs drie in een week én allebei ook nog reddende acties achterin. Zo is KAA Gent in de top zes beland, maar voetballend blijft het elftal ook onder de nieuwe coach Thorup wispelturig", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

KAA Gent is nog lang niet zeker van Play-Off 1. "Een geweldige kentering na het vertrek van Vanderhaeghe kwam er niet, de vele lege plaatsen in de Ghelamco Arena zijn een niet te negeren signaal. En slap beginnen heeft Thorup er ook nog niet uit gekregen. Het niveau van de Buffalo’s moet dringend omhoog want anders is met Charleroi en KRC Genk en een bekermatch bij Sint-Truiden een sombere kerst niet uitgesloten."