Ex-Anderlechtman geeft toe: Club Brugge wilde mij, maar ik weigerde

Ex-Anderlechtman geeft toe: "Club Brugge wilde mij, maar ik weigerde"

12-12-2018 09:33
6

Met Antonio Milic en Ivan Santini heeft RSC Anderlecht twee Kroaten rondlopen. In een nog niet zo ver verleden was ook landgenoot Ivica Mornar actief bij paars-wit. De oud-aanvaller blikt bij Het Nieuwsblad terug op zijn passage in ons land.

In België begon Mornar zijn carrière bij Standard, nadien trok hij naar RSC Anderlecht. Die transfer werd hem niet in dank afgenomen. Zo toonden de Luikse fans een spandoek met daarop: 'Wij behandelen verraders zoals ze dat in jouw land doen'.

De Kroaat geeft toe dat die boodschap hard aankwam. "Dat deed echt pijn. Achteraf kreeg ik wel een brief met excuses van de club. Ik heb mij altijd honderd procent ingezet voor Standard en het maakt me fier dat ik voor twee van de drie grootste Belgische clubs speelde."

Transfer naar Club Brugge
Het had zelfs niet veel gescheeld of Mornar speelde ook nog voor Club Brugge. "Op het einde van mijn carrière was Marc Degryse sportief directeur bij Club Brugge. Hij wilde mij, maar ik had last van een chronische ontsteking aan mijn hamstring en weigerde. Maar ik heb wel lang getwijfeld over het aanbod", aldus de gewezen aanvaller.